Rakott kelkáposzta más módon
2008.05.20. 21:03
Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 30 dkg húsos, nyers császárhús, 10 dkg rizs, 5 dkg paradicsompüré-konzerv, 15 dkg főtt zöldborsó, só, törött bors, zöldpetrezselyem, 1 kis csomó metélőhagyma.
Elkészítése:
A császárhúst jól megmossuk és annyi vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. Fedővel betakarjuk , majdnem puhára főzzük. Levéből keveset kiveszünk és félretesszük.
Ekkor a jól megtisztított és jól megmosott kelkáposztát ebben a lében majdnem puhára főzzük és ha puha, szitán lecsurgatjuk.
Közben a rizst félig puhára főzzük és hozzátéve a külön megfőtt és leszűrt zöldborsót, megsózzuk, megborsozzuk és a finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, végül hozzákeverjük a paradicsompürét.
Most egy megfelelő nagyságú lábast, vagy jénai tálat kizsírozunk és a fele kelkáposztát szétterítjük benne. Erre elsimítjuk a paradicsomos zöldborsós rizst, majd betakarjuk a kelkáposzta másik felével. Megöntözzük a visszamaradt főzőlével azért, hogy sütés után is jó lédús maradjon, végül vékony szeletekre vágjuk a főtt császárhúst és ezzel beborítjuk a rakott kelkáposztát. Középmeleg sütőben kb. 15-20 percig sütjük, míg a kelkáposzta és a rizs is megpuhul benne és a tetején a császárhús-szeletek is pirosra sülnek.
Azonnal, forrón tálaljuk, megszórjuk a tetejét a finomra vágott metélőhagymával.
|