Töltött karalábé sonkás rizzsel
2008.05.18. 02:18
Hozzávalók: 8 db fiatal karalábé, 12 dkg sovány, főtt sonka, 20 dkg főtt rizs, 1 db tojás, 6 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1 dl tejszín, só, törött bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése:
A megtisztított, jól megmosott és kivájt karalábékat a következő töltelékkel töltjük meg: a sovány főtt sonkát apróra vágva (vagy ledarálva) 2 dkg vajban megpirítjuk, egy kis vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Hozzáadjuk a főtt rizst és a nyers tojást, majd lassú tüzön addig keverjük, míg szilárd, alakítható töltelékké sűrűsödik. Közben megsózzuk, borsozzuk. Ezzel töltjük meg a karalábékat és ugyanúgy folytatjuk és fejezzük be az elkészítést, mint más töltött karalábénál.
|