Kelvirág tejszínnel - tojással sütve
2008.05.14. 10:06
Hozzávalók: 80 dkg tiszított kelvirág, 2 dl tejszín, 2 db tojás, 6 dkg vaj, só, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A kisebb rózsákra szedett kelvirágot a szokott módon megfőzzük, majd leszűrve, jól lecsepegtetjük és vajjal megkent tűzálló tálba tesszük. A visszamaradt vajban 4-5 dkg zsemlemorzsát aranyságára pirítunk. Egyenletesen elosztjuk a tálon a szétterített kelvirágrózsákat, utána megsózzuk.
Most a tejszínt egy kis tálkába tesszük, hozzáütjük a tojásokat, gyengén megsózzuk, habverővel simára elkeverjük és ráöntjük a kelvirágra úgy, hogy mindenütt ellepje. Középmeleg sütőben szép pirosra sütjük. A sütés ideje középhőmérsékletű legyen, mert az étel pudingszerűen felfúvódik sütés közben, s ha nem tálaljuk azonnal, összeesik.
|