Zöldbab sütőben sütve
2008.05.13. 11:30
Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 3 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, törött bors.
Elkészítése:
A megtisztított és összevágott zöldbabot úgy főzzük meg, mint azt a zöldbab vajjal elkészítésénél ismertettem. Ha megfőtt, leszűrjük, jól lecsepegtetjük a főzővizét és egy megfelelő nagyságú, vajjal kikent jénai tálba - vagy zománcozott lábasba - beletesszük. Közben a tojásokat egy tálkába felütjük, hozzátesszük a tejfölt és a fele reszelt sajtot, megsózzuk, borsozzuk és habverővel jól összekeverjük, azután ráöntjük a zöldbabra úgy, hogy mindenütt befedje. Tetejére szórjuk a megmaradt reszelt sajtot, a vajat elmorzsoljuk rajta és előmelegített, nem túl forró sütőben a tetejét piros ropogósra sütjük A sütés ideje körülbelül 10-15 perc. Konzerv, vagy mirelit zöldbabból ugyanígy készíthetjük.
Frissen, forrón tálaljuk.
|