Zöldbab pirított morzsával
2008.05.13. 02:45
Hozzávalók: 80 dkg zöldbab tisztítva, 5 dkg zsír, 5 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, só.
Elkészítése:
A zöldbabot ugyanúgy főzzük meg, mint a zöldbabot vajjal. Közben a zsírban a zsemlemorzsát a következő módon aranysárgára pirítjuk egy serpenyőben. Előbb a zsírt felhevítjük, majd lassú tüzön, kevergetve adjuk hozzá a zsemlemorzsát, egy kis darab vajat is belemorzsolunk, hogy szebben piruljon. Megsózzuk, ízlés szerint eg csipetnyi cukot is tehetünk bele, majd közben megfőtt és leszűrt zöldbabot jól lecsepegtetjük, a morzsáb tesszük és jól elkeverjük benne. Ha kell, utánaízesítjük és megvajazott, tűzálló tálra téve, a visszamaradt vajat elmorzsoljuk rajta és 2-3 percre sütőbe tesszük. Azonnal, forrón tálaljuk, ízlés szerint külön mártásoscsészében, jól lehűtött, nem savanyú tejfölt tálalunk hozzá.
|