Gyümölcssaláta - vegyes gyümölcsből
2008.05.06. 09:49
Hozzávalók: 20 dkg alma, 20 dkg körte, 1 citrom, 20 dkg kimagozott cseresznyebefőtt, 2 dkg porcukor, fél dl cseresznyekomptlé, 3 dl likör (lehet cointreau, vagy császárkörte), 2 dkg mandula
Elkészítése:
Az almát, körtét meghámozzuk, magját-magházát kivágjuk. Megfelelő nagyságú üveg, vagy porcelán tálra tesszük és hozzáadudjuk a cseresznyebefőttet. Megszórjuk a porcukorral, ráöntjük a likört, hozzáteszünk egy fél citrom megszűrt levét és óvatosan összekeverjük, majd úgy terítjük szét a tálon, hogy a leve egyformán érje a gyümölcsöket. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük, tálaláskor megszórjuk a vágott mandulával.
|