Rakott kelkáposzta
2008.05.06. 09:28
Hozzávalók: hortobágyi hústöltelék, 30 dkg kelkáposzta, 20 g Ráma margarin, 1 dkg só, 60 g tejföl, 1/4 g törött bors.
Elkészítés: A jól megmosott, torzsától megtisztított kelkáposztát gyenge sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és víztől jól lecsurgatjuk.
A mély kis tűzálló tálat margarinnal kikenjük. Egy nagyobb főtt felkáposzta-levéllel az alját kibéleljük, majd két nagyobb főtt levelet félreteszünk. A többi káposztát késsel 2-3 vágással elvágjuk, összekeverjük a hortobágyi hústöltelékkel, törött borssal ízesítjük és rátesszük a tűzálló tálban levő levélre. Elegyengetjük és beborítjuk a visszahagyott főtt kelkáposzta levéllel. Tetejére öntjük a csipet sóval elkevert tejfölt, középforró sütőben 10-15 percig sütjük.
Forrón tálaljuk.
|