Habos torta ananásszal és naranccsal
2008.04.30. 09:20
Hozzávalók:
1 db félkész tortakarika, vagy friss piskótatorta, 1/2 kg-os dobozos ananászkonzerv, fél dl rum, 5 dkg porcukor, 4 dl tejszin, 2 db meghámozott narancs, 2-3 dkg vágott mandula.
Készíthetjük még a habos tortát sárgabarackkal, őszibarackkal, szőlőszemekkel, cikkekre vágott sárgadinnyével, cseresznyével, meggyel...
Elkészítése:
Az ananászkonzerv levét szitán leszűrjük, belecsavarjuk egy egész narancs megszűrt levét és hozzáöntjük a rumot. Ezzel a gyümölcslével locsoljuk meg a tortát, úgy, hogy jó lédús legyen, de ne ázzon el, majd kevéske narancshéjat reszelünk rá finom tormareszelővel. Ezután az ananász felét kis szeletkékre vágva egyenletesen elosztjuk a tortán és 1 db meghámozott narancsot ugyancsak szeletkékre vágva rárakunk úgy, hogy a gyümölcsök a torta felületét betakarják. Az így előkészített tortát hűtőbe tesszük, közben a jól előhűtött tejszínt habbá verjük a porcukorral. Ennek 1/3 részét zsírpapírból készített zacskóba tesszük, a többit úgy rakjuk rá a tortára, hogy a tetején teljesen befedje a gyümölcsöket és elsimítjuk. A torta oldalára is jusson hab. Most késsel megjelöljük a tortaszeletek helyét és a megmaradt habbal felspriccelve díszítjük. Minden tortaszeletet 1-2 szeletke megmaradt ananászkonzervvel és 1-1 cikk naranccsal diszítünk. Hűtőszekrénybe tesszük és forró vízbe mártott késsel szeletelve, tetejét vágott mandulával megszórva tálaljuk fel.
|